facebook
menu

Stránky Prostějovského lukostřeleckého oddílu

lukostřelba, střelba z luku, reflexní luk, kladkový luk

Novinky
Naše úspěchy
Aktuální závody v České republice
Střelba pro veřejnost
Kontakt

Sezóna 2020

16. 02. 2021

lukostřelba Prostějovlukostřelba ProstějovRok 2020 a tedy i lukostřelecká sezóna byli výrazně ovlivněni epidemiologickou situací a následnými opatřeními. Halová část sezóny nebyla dokončena. Ta venkovní začala později. Některá soutěžní pravidla byla přizpůsobena vládním nařízením, mistrovské soutěže zůstaly beze změn.

A jak se nám nakonec podařilo zvládnout sezonu 2019/2020? Myslíme si, že velmi dobře. Uspořádali jsme hned tři Mistrovství ČR, a to v halové lukostřelbě dospělých, v terčové lukostřelbě v divizi holých luků a Akademické MČR.

Zúčastnili jsme se všech mistrovských a vrcholných soutěží, ze kterých si naši členové odvezli mnoho medailí. Někteří z nich navíc ve své kategorii ovládli hodnocení Českého Poháru. I nadále jsou v našich řadách členové dospělé i dorostenecké reprezentace nebo Sportovního centra mládeže. Naprosto skvělý rok měl Michal Hlahůlek, který navíc přidal v kategorii dospělých nový český rekord o hodnotě 667b na sestavu WA720 na 70m.

lukostřelba Prostějovlukostřelba ProstějovV roce 2020 došlo v našem oddíle k důležitému momentu. Dlouholetá předsedkyně oddílu Magdalena Majarová, která se zasloužila o silnou pozici našeho oddílu v rámci ČR a má na svém kontě nespočet úspěchů se svými svěřenci, předala pomyslné předsednické žezlo Magdě Robové. Spolu teď v trenérském tandemu připravují naši mládež pro další sezóny.

Rádi bychom poděkovali našim hlavním sponzorům Norma RZ s.r.o., Statutární město Prostějov a Olomoucký kraj za jejich dlouhodobou podporu a přízeň.

Poděkovaní také patří všem našim členům, kteří nás i v této nestandardní sezóně skvěle reprezentovali a byli příkladem a inspirací pro ostatní členy a nové začínající střelce.