facebook
menu

Stránky Prostějovského lukostřeleckého oddílu

lukostřelba, střelba z luku, reflexní luk, kladkový luk

Novinky
Naše úspěchy
Aktuální závody v České republice
Střelba pro veřejnost
Kontakt

Sezóna 2014

16. 09. 2014

Jako každý rok nadešel i letos čas k hodnocení naší lukostřelecké sezóny. Každým rokem si naši členové v nejvyšších republikových soutěžích drží vysokou výkonnost, a proto není lehké ji každoročně obhajovat. Nicméně i letos se to víceméně dařilo.

Na halových mistrovstvích nám udělali radost zejména ti nejmladší účastníci. V kategorii mladších žáků získal svou první zlatou medaili Michael Roba. O něco starší kolega Michal Hlahůlek pak dominoval v soutěži juniorů, čímž potvrdil svou stoupající výkonnost. Na MČR dospělých pak Mirek Hudec získal v silné konkurenci ceněné stříbro, kterým doplnil zlato z akademického MČR.  Soutěž družstev nám ani v jedné kategorii příliš nevyšla, a tak byla očekávání a cíle pro venkovní sezónu vysoká.

V dlouhodobé halové soutěži I.ligy naši muži neobhájili loňské prvenství, ale udrželi se na stupních vítězů ziskem třetího místa. Na stejném místě skončili v této soutěži také junioři.

Venkovní sezóna, a zejména soutěž I.ligy družstev mužů, byla letos velkou neznámou. Do Francie nám za studiem odjel Vojta Dub, Mirek Hudec nastoupil k vysokoškolskému studiu a Martin Bulíř měl zase zdravotní problémy se zády. Naštěstí se pak při všech ligových kolech vše sešlo jak má a naši muži až do posledního kola vedli hodnocení. Bodové rozdíly však byly minimální a proto bylo poslední kolo v Plzni velmi napínavé. V samém závěru přálo štěstí více našim největším rivalům z Votic, kteří soutěž I.ligy vyhráli, a nám zanechali „pouze“ druhou stříbrnou příčku. Junioři ve své kategorii skončili v I.lize také na druhém místě. Ženám se letos medaile nepovedla, umístily se na místě čtvrtém.

Na rivaly z Votic jsme nenarazili naposledy. Při Mistrovství republiky dospělých a dorostu se náš mix tým, Kamil Kovář a Petra Indráková, utkali právě s votickými o zlato. A štěstí jim opět přálo o něco víc a my tak pokračovali v zisku stříbrných medailí. Další jsme přidávali zejména v družstvech, stříbrní byli naši muži, senioři a kladkové luky. V jednotlivcích vybojovali bronz Michal Hlahůlek v juniorech a Vláďa Michejda v kladkových lucích.

Další stříbra na republikových šampionátech ještě přidali mladší žáci v mixech a Magda Robová na MČR v terénní lukostřelbě.

I letos vyrazili naši mladí talenti do světa sbírat své první zkušenosti na mezinárodních závodech. Kadeti Dominik Chlachula a Aleš Změlík odjeli v květnu na Mistrovství Evropy do slovinské Lublaně. Aleš v kvalifikaci nastřílel svůj průměrný letošní výsledek a tak mohl být spokojený. Dominikovi kvalifikace nevyšla dle představ a za svými standardními výkony o pár bodů zaostal. Naopak se mu více dařilo v eliminačních soubojích, kdy okusil první mezinárodní postup.

Michal Hlahůlek se kvůli maturitě tohoto závodu zúčastnit nemohl, ale vynahradil si to startem na světovém poháru v polské Wroclavi za účasti všech světových lukostřelců. Spíše než výsledek bylo pro Michala přínosem a zážitkem střílet na jednom terči se špičkovými střelci a olympioniky.

Na podzim jsme opět otevřeli kroužek pro děti na základní škole Masarykova a těší nás, že je o tento tradiční prostějovský sport mezi dětmi stále zájem.

Na závěr bychom chtěli poděkovat za finanční podporu společnosti Norma R.Z. s.r.o. a  statutárnímu  městu Prostějov. Naši dlouhodobé spolupráce si velice vážíme a věříme, že bude takto úspěšně fungovat i nadále. Děkujeme i členům oddílu a rodičům, kteří se letos ve velké míře podíleli na chodu našeho oddílu, zejména v brigádnické činnosti.

Naše výsledky je možné také najít na stránce www.lukostrelbapv.cz nebo na facebooku Lukostřelba Prostějov.


Zlato

medaile_zmedaile_zmedaile_z

Stříbro

medaile_smedaile_smedaile_smedaile_smedaile_smedaile_smedaile_s

Bronz

medaile_bmedaile_b