facebook
menu

Stránky Prostějovského lukostřeleckého oddílu

lukostřelba, střelba z luku, reflexní luk, kladkový luk

Novinky
Naše úspěchy
Aktuální závody v České republice
Střelba pro veřejnost
Kontakt

Sezóna 2013

17. 09. 2013

Hodnocení sezóny můžeme začít jako v předešlých letech…sezóna 2013 byla opět úspěšná a našim členům se podařilo navázat na dlouhodobě kvalitní výsledky.

Největší úspěchy slavili naši muži, kteří v této sezóně vyhráli, co se dalo a pro příští rok si tak nastavili laťku nebezpečně vysoko.

uspechy-2013-02Začněme však postupně, nejprve halovou sezónou.

 Naši zkušení junioři si z domácích šampionátů přivezli dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili. Své kvality ukázali Vojta Dub s Mirkem Hudcem, kteří si rozdělili nejvyšší

Venkovní sezóna byla neméně úspěšná, na venkovním MČR dospělých jsme sice nedosáhli na individuální medaile, ale za to jsme potvrdili svoji dominanci v soutěži družstev, kdy muži získali zlato a senioři bronz. Ze startu na juniorském MČR byl nejúspěšnější Mirek Hudec se ziskem stříbra, bronz pak vybojoval Michal Hlahůlek. Kadeti vybojovali bronz v družstvech a bronz v jednotlivcích přidal Aleš Změlík. příčky a v soutěži družstev s Michalem Hlahůlkem byli opět neporazitelní. Jejich mladší nástupci v kategorii kadetů získali stříbrnou medaili v soutěži jednotlivců pro Lukáše Vavrečku. Družstvo ve složení Lukáš Vavrečka, Dominik Chlachula, Patrik Synek a Aleš Změlík pak skončilo těsně pod stupni vítězů.
Na šampionátu dospělých přidal druhé stříbro, nyní v kategorii mužů, Mirek Hudec a spolu s Michalem Hlahůlkem, Kamilem Kovářem a Fanou Hajdukem pak ještě zlato v soutěži družstev. Svými výkony se blýskli i senioři, Milan Hajduk svoji kategorii vyhrál a spolu s Ivem Macenauerem a Zdenkem Zapletalem přidali další zlato v družstvech.
Na letošním MČR startovalo i naše družstvo kladkových luků, které se letos bohužel nedostalo do bojů o medaile.
Naši muži také vyhráli dlouhodobou soutěž I.ligy halové sezóny.

V soutěži I. ligy mužů jsme opět obhajovali 1. místo z minulého roku. Naši muži jednoznačně porazili ostatní klubové týmy a získali vítězství v této soutěži po páté za sebou! Dokonce měli na dosah plný počet bodů ze čtyř ligových kol, ale bohužel jeden jediný bod ztratili a mají tak alespoň motivaci do dalších ročníků. Prvoligové družstvo žen si oproti loňsku pohoršilo o jednu příčku a skončilo na třetím místě.

Co se týče mezinárodních startů, vypravili jsme se tradičně k našim východním sousedům na Grand Cup Slovakia. Největší úspěch zaznamenal Vojta Dub, když ve své juniorské kategorii skončil na druhém místě. Reprezentační start si zažili junioři Michal Hlahůlek a Petr Musil (kladkový luk) na Junior Cupu ve slovinské Lublani. I když se jim nepovedly naplnit cíle pro tento závod, odvezli si spoustu užitečných zkušeností a postřehů.

Na podzim tohoto roku jsme otevřeli kroužek lukostřelby na základní škole Masarykova, abychom tento sport ukázali i těm nejmenším a rozšířili tak naše řady o nové talenty.

Na závěr bychom chtěli poděkovat za finanční podporu společnosti Norma R.Z. s.r.o. a městu Prostějov. Naši dlouhodobé spolupráce si velice vážíme a věříme, že bude takto úspěšně fungovat i nadále.

Naše výsledky je možné také najít na stránce www.lukostrelbapv.cz nebo na facebooku Lukostřelba Prostějov.


Zlato

medaile_zmedaile_zmedaile_zmedaile_zmedaile_zmedaile_z

Stříbro

medaile_smedaile_smedaile_smedaile_s

Bronz

medaile_bmedaile_bmedaile_bmedaile_bmedaile_b