facebook
menu

Stránky Prostějovského lukostřeleckého oddílu

lukostřelba, střelba z luku, reflexní luk, kladkový luk

Novinky
Naše úspěchy
Aktuální závody v České republice
Střelba pro veřejnost
Kontakt

Sezóna 2012

17. 09. 2012

Lukostřelecká sezóna 2012 je již minulostí a stejně jako ty předchozí byla i ta letošní pro náš oddíl velmi úspěšná. Lukostřelba je celoročním sportem a tak jsme absolvovali jak závody v hale, včetně MČR a halové soutěže I. ligy družstev, tak celorepublikové soutěže ve venkovní lukostřelbě, konkrétně soutěže I. ligy mužů žen a dorostu, MČR dorostu, dospělých atd.
Z domácích šampionátů si mládežníci přivezli 4 zlaté, 3 stříbrné a 3 bronzové medaile. O tyto výsledky se zasloužili junioři, kteří startovali v soutěži družstev i jednotlivců – Miroslav Hudec, František Hajduk, Vojtěch Dub a Zdena Studená. Stejně tak i družstvo kadetů ve složení Jan Suchomel, Dominik Chlachula, Michal Hlahůlek, Lukáš Vavrečka a Pavel Zapletal.
Dospělí pak do sbírky získaných medailí přispěli čtyřmi stříbrnými a dvěma bronzovými medailemi.

V letošní sezóně také poprvé startovalo na MČR družstvo divize kladkových luků, které vybojovalo svoji první bronzovou medaili. Startovalo ve složení Petr Musil, Miroslav Hudec st. a Vladislav Michejda.
V soutěži I. ligy mužů jsme obhajovali 1. místo z minulého roku. I když se zpočátku soutěže naši muži pohybovali na 3. místě, v závěru soupeře jednoznačně porazili a tím získali vítězství v této soutěži po čtvrté za sebou! Tohoto výsledku si velmi ceníme, protože ze zdravotních důvodů nestartovala naše dlouholetá opora z Liberce Martin Bulíř. Ostatní členové družstva jsou naši odchovanci, kteří s lukostřelbou začínali jako mladší žáci.

V letošní soutěži I. ligy jsme také po delší pauze měli družstvo žen, které v konečném hodnocení skončilo na 2 místě. Ženy startovaly ve složení Hanka Majarová, Petra Indráková a Alena Krákorová (hostování Slavie Praha).

talentovaného lukostřelce, který v budoucnu jistě prokáže svoje kvality.Naši junioři Vojta Dub a Mirek Hudec startovali na ME dospělých v Amsterodamu a na juniorském ME v Nykobinu.
Vzhledem k tomu, že ČLS nezískal místo na OH, rozhodl se, že začne budovat tým na OH 2016. Proto vyslal na ME dospělých právě tým juniorů. Vojta Dub odvedl dobrý výkon a získané zkušenosti budou pro něho motivací do další přípravy. Mirek Hudec doplatil na přílišnou nervozitu, která zapříčinila, že nezúročil poctivou přípravu před šampionátem.

Na ME juniorů skončil Vojta na celkovém 33. místě. Po kvalifikaci nastupoval k setovým soubojům ze 60. místa. V prvním souboji 1/48 vyřadil slovenského zástupce 6:0, v 1/24 svedl o postup vyrovnaný souboj s ukrajinským lukostřelcem, který dotáhl do stavu 5:5, následný rozstřel vyhrál soupeř. Oba měli zásah za 8 bodů ale šíp Ukrajince byl blíže středu terče. Mirkovi Hudcovi se na tomto ME nedařilo tak jak si představoval a konečné 58. místo bylo pro něho zklamáním. Přesto se jedná o 

Na Akademickém MS v Cordobě startoval Kamil Kovář. Také Kamil odvedl dobrý výkon a mezi akademiky obsadil 33. místo.

Na závěr bych chtěla poděkovat za finanční podporu společnosti Norma R.Z. s.r.o. a městu Prostějov. Díky ní se mohou naši talentovaní lukostřelci zúčastňovat těchto závodů.


Zlato

medaile_zmedaile_zmedaile_z

Stříbro

medaile_smedaile_smedaile_smedaile_smedaile_smedaile_smedaile_smedaile_smedaile_smedaile_s

Bronz

medaile_bmedaile_bmedaile_bmedaile_bmedaile_b