facebook
menu

Stránky Prostějovského lukostřeleckého oddílu

lukostřelba, střelba z luku, reflexní luk, kladkový luk

Novinky
Naše úspěchy
Aktuální závody v České republice
Střelba pro veřejnost
Kontakt

Sezóna 2011

17. 09. 2011

Stejně jako u předešlých sezón můžeme začít konstatováním, že letošní sezóna se prostějovským lukostřelcům opět povedla. Na mistrovstvích ČR vybojovali naši členové 5 zlatých, 8 stříbrných a 5 bronzových medailí.

Již tradičně jsme zahájili lukostřeleckou sezónu halovými závody. Zúčastnili jsme se mezinárodního halového závodu na Slovensku, kde si naši lukostřelci vedli velmi dobře. V kadetské kategorii zvítězil Mirek Hudec, Vojta Dub obsadil 3.místo, junior František Hajduk skončil mezi muži také na 3.místě.
Na mistrovství ČR žáků v hale vybojoval Jan Suchomel bronzovou medaili, Dominik Chlachula skončil na 4.místě. Družstvo žáků skončilo v kvalifikaci na 2.místě, v následné eliminaci obsadili 5.místo.
Lépe pro nás dopadlo MČR dorostu, František Hajduk v kat. juniorů získal stříbro, družstvo juniorů ve složení Hudec, Hajduk, Hlahůlek, Laciga (hostování) vybojovalo zlatou medaili.
Na halovém MČR dospělých získal v mužích stříbrnou medaili kadet Vojtěch Dub. Družstvo „B“ ve složení Vojta Dub, Jakub Jančík, Petra Indráková získalo stříbrnou medaili, družstvo „A“ ve složení František Hajduk, Kamil Kovář, Mirek Hudec skončilo na 5.místě. V halové soutěži I. ligy družstev obsadili muži (F.Hajduk, M.Hudec, K.Kovář) 1.místo, stejně tak družstvo žáků (L.Vavrečka, J.Suchomel, D.Chlachula, P.Zapletal), družstvo dorostu skončilo na 6.místě.

Vojtěch Dub se zúčastnil halového ME ve španělském Cambrils, kde v silné konkurenci skončil na 17.místě.

Přesto, že jsme v hale dosáhli dobrých výsledků, těšili jsme už na venkovní závody.
Tak jako v minulosti začal i letos koloběh českých mistrovství žákovskou kategorií. V letošním roce naši žáci mistrovský šampionát zvládli suverénním způsobem a mladým konkurentům nedali šanci. Jan Suchomel získal zlatou medaili, o kterou ve finále bojoval se svým týmovým kolegou Pavle Zapletalem, ten získal stříbrnou medaili. V soutěži družstev získalo další zlatou medaili družstvo „A“ (J.Suchomel, D.Chlachula, P.Zapletal), družstvo „B“ pak skončilo na 4 místě (P.Synek, D.Rieger, L.Vavrečka).

Na MČR dorostu získal František Hajduk v kategorii juniorů stříbrnou medaili, Mirek Hudec obsadil 5.místo. Družstvo juniorů ve složení M.Hudec, F.Hajduk, J.Kubica získalo zlatou medaili. V kategorii kadetů vybojoval Vojtěch Dub bronzovou medaili, družstvo kadetů ve složení V.Dub, M.Hlahůlek, Z.Studená získalo stříbrnou medaili.

Na MČR dospělých mezi ženami startovaly Hanka Majarová a Petra Indráková. Úspěšnější Hanka Majarová obsadila 5.místo.V soutěži družstev pak spolu s Petrou Indrákovou a Alenou Krákorovou (hostování) vybojovaly 2.místo. Kamil Kovář, který v jednotlivcích skončil na 5.místě, získal s družstvem Liberce, ve kterém hostoval, zlatou medaili.
V kategorii kladkových luků skončil Mirek Hudec st. na 5.místě.
Zdeněk Zapletal a Ivo Macenauer startovali v kat. seniorů. Zdeněk Zapletal skončil na 8.místě a družstvu seniorů, doplněném o Roberta Reichla (hostování), se podařilo vybojovat bronzovou medaili.

Podzimní slunečný víkend strávili příznivci terénní lukostřelby v průhonickém parku při MČR v této disciplíně. Tradičně se dařilo Hance Majarové, která vybojovala stříbrnou medaili. Šampionát se nemohl lépe povést juniorovi Mirkovi Hudcovi, který při své premiéře na MČR v terénní, vystřílel zlatou medaili.

Výrazné úspěchy jsme zaznamenali v týmových soutěžích. Prvoligové družstvo mužů zaznamenalo v letoším roce výrazný úspěch, když po třetí v řadě za sebou I. ligu mužů vyhrálo.
Družstvo žáků obsadilo v I. lize 2.místo, družstvo dorostu skončilo na 3.místě.
Tradičně jsme se účastnili i mezinárodních závodů.
Na mistrovství světa v polské Legnici startovali Vojtěch Dub a Miroslav Hudec.
Konkurence byla velmi silná, v kadetech startovalo 114 lukostřelců. Vojta Dub obsadil konečné 57.místo. V soutěži mix týmů obsadili spolu s Klárou Žižkovou 20.místo z 35 týmů. Mirek Hudec, který soutěžil v juniorech, skončil také na 57.místě. Na startu bylo 97 juniorů.

Na mezinárodním závodě Slovakia Grand Cup v kategorii kadetů skončil Vojta Dub na 5.místě, Zdena Studená skončila šestá, Michal Hlahůlek devátý. Junioři Mirek Hudec a František Hajduk obsadili 9.místo. Mezi muži obsadil Kamil Kovář shodně devátou příčku.

Do reprezentačního družstva „A“ jsou pro příští rok zařazeni junioři Miroslav Hudec a Vojtěch Dub. Do SCM mládeže pak Michal Hlahůlek.

Poděkování patří našim sponzorům, kteří nám pomáhají zabezpečit chod oddílu po finanční stránce, a kteří mají velký podíl na našich úspěších: Norma R.Z. s.r.o., město Prostějov, Olomoucký kraj.


Zlato

medaile_zmedaile_zmedaile_zmedaile_zmedaile_z

Stříbro

medaile_smedaile_smedaile_smedaile_smedaile_smedaile_smedaile_smedaile_s

Bronz

medaile_bmedaile_bmedaile_bmedaile_bmedaile_b