facebook
menu

Stránky Prostějovského lukostřeleckého oddílu

lukostřelba, střelba z luku, reflexní luk, kladkový luk

Novinky
Naše úspěchy
Aktuální závody v České republice
Střelba pro veřejnost
Kontakt

Sezóna 2010

16. 09. 2010

Z pohledu dosažených výsledků, byla letošní sezóna úspěšná. Na mistrovstvích ČR vybojovali naši členové 6 zlatých, 3 stříbrné a 3 bronzové medaile. Nejúspěšnějším byl kadet Mirek Hudec, který vyhrál jak halové, tak i venkovní juniorské MČR včetně soutěží družstev, kterých byl členem.

Již tradičně jsme zahájili lukostřeleckou sezónu halovými závody. Zúčastnili jsme se mezinárodního halového závodu na Slovensku, kde si naši lukostřelci vedli velmi dobře. Mirek Hudec vyhrál v kadetech, Vojta Dub obsadil 3.místo, junior František Hajduk skončil mezi muži také na 3.místě.
Na mistrovství ČR žáků v hale vybojoval Jan Suchomel bronzovou medaili.
Lépe pro nás dopadlo MČR dorostu, Mirek Hudec získal zlato, Vojta Dub stříbro, družstvo kadetů ve složení Hudec, Dub, Musil vybojovalo zlatou medaili a do sbírky si přidal stříbrnou medaili i František Hajduk v juniorské kategorii. Na halovém MČR dospělých získala stříbrnou medaili Petra Indráková, František Hajduk bronzovou medaili, stejně tak družstvo mužů získalo bronzovou medaili.
František Hajduk se také zúčastnil halového ME v Poreči, kde v silné konkurenci skončil na 26.místě. Přesto, že jsme v hale dosáhli dobrých výsledků, těšili jsme už na venkovní závody.

Tak jako v minulosti začal i letos koloběh českých mistrovství žákovskou kategorií. V letošním roce naši žáci přestoupili do obtížnější kategorie starších žáků, takže jsme očekávali jak se s tím vyrovnají. V kvalifikaci si nejlépe vedl Lukáš Vavrečka, který obsadil 3.místo, v eliminaci si toto umístění neudržel a skončil na 8.místě. Ani ostatní žáci se výrazně neprosadili, přesto odvedli dobrý výkon, který je příslibem do budoucnosti. Výrazné úspěchy jsme zaznamenali na MČR dorostu. Mirek Hudec zvítězil v kat. kadetů, překvapením bylo také získání zlaté medaile kadetkou Zdenou Studenou, která ve finále porazila součastné nejlepší kadetky, členky reprezentace ČR. Družstvo kadetů ve složení Hudec, Dub, Musil v soutěži družstev získalo zlatou medaili. František Hajduk v juniorech skončil na 5.místě.

Na MČR dospělých jsme získali jednu zlatou medaili a to zásluhou seniorky Magdy Majarové. Dobrých výsledků dosáhli také Petra Indráková mezi ženami a Kamil Kovář mužích, oba obsadili páté místo. Na tomto MČR statoval také kadet Mirek Hudec, který si zde vyzkoušel juniorskou sestavu pro příští rok. Do soutěže družstev jsme nezasáhli vzhledem k tomu, že František a Milan Hajdukovi byli v této době na OH mládeže v Singapuru. Z tohoto důvodu jsme uvolnili na hostování Kamila Kováře do družstva Liberce, které získalo zlatou medaili, nadějný Mirek Hudec startoval v družstvu Votic, které skončilo na 2.místě ze ziskem stříbrné medaile.

Výrazné úspěchy jsme zaznamenali v týmových soutěžích. Prvoligové družstvo mužů zaznamenalo v letoším roce výrazný úspěch, nejen že obhájili první místo z loňského roku ale v průběhu soutěže získali téměř plný počet bodů, vždy vyhráli jak kvalifikační tak eliminační kolo, pouze v poslední eliminaci skončili na 2 místě. Z možných 56 bodů získali 55 bodů, což je rekord v této soutěži, který bude těžko k překonání.V průběhu soutěže toto družstvo také vyrovnalo české rekordy.
Družstvo žáků obsadilo v I. lize 2.místo, družstvo dorostu skončilo na 3.místě.

Zúčastnili jsme se také mezinárodních závodů.
Mezi nejvýznamnější patří historicky první OH mládeže, konané v Šanghaji, na kterých startoval juniorský reprezentant František Hajduk. Ve velmi silné konkurenci obsadil 20.místo.
Mirek Hudec se zúčastnil ME kadetů v německém Vinendenu, kde skončil na 33.místě. Na mezinárodním závodě Junior Cup v italské Calabrii obsadil František Hajduk mezi juniory 17.místo, Mirek Hudec v kadetech skončil také na 17.místě.
Na ME dospělých startoval Kamil Kovář, který obsadil 88.místo.
Na mezinárodním závodě Slovakia Grand Cup vyhrál v kategorii kadetů Mirek Hudec, který se nakonec stal i absolutním vítězem tohoto závodu. Petr Musil mezi kadety skončil na 4.místě, v juniorech pak František Hajduk obsadil 6.místo. Mezi ženami skončila Petra Indráková na 5.místě, Kamil Kovář mezi muži na 4.místě.

Do reprezentačního družstva A jsou pro příští rok zařazeni junior Miroslav Hudec a kadet Vojtěch Dub. Do reprezentačního družstva B junior František Hajduk a Petra Indráková.

Poděkování patří našim sponzorům, kteří nám pomáhají zabezpečit chod oddílu po finanční stránce, a kteří mají velký podíl na našich úspěších: Norma R.Z. s.r.o., město Prostějov, Olomoucký kraj, Plastimex Prostějov.


Zlato

medaile_zmedaile_zmedaile_zmedaile_zmedaile_zmedaile_zmedaile_z

Stříbro

medaile_smedaile_smedaile_s

Bronz

medaile_bmedaile_bmedaile_b