facebook
menu

Stránky Prostějovského lukostřeleckého oddílu

lukostřelba, střelba z luku, reflexní luk, kladkový luk

Novinky
Naše úspěchy
Aktuální závody v České republice
Střelba pro veřejnost
Kontakt

Sezóna 2008

20. 09. 2008

uspechy-2008-01V letošní sezóně jsme dosáhli výborných výsledků jak na mezinárodních závodech, tak i na MČR jednotlivců a také v soutěžích I. ligy. V letošní sezóně jsme dosáhli výborných výsledků jak na mezinárodních závodech, tak i na MČR jednotlivců a také v soutěžích I. ligy.

Sezónu jsme zahájili halovou lukostřelbou, která již přinesla úspěchy. Na Mistrovství ČR žáků si Vojta Dub vybojoval zlatou medaili a družstvo získalo čtvrtou příčku stejně jako juniorské družstvo na juniorském halovém MČR. Na dospělém MČR Magda Majarová opět obhájila vítězství a získala již 3 zlatou medaili v řadě.

V tomto roce se halové Mistrovství Evropy juniorů a dospělých konalo v italském Turíně. První mezinárodní start si zde vyzkoušel Fana Hajduk. Přesto, že je František ještě kadet, dokázal se prosadit i mezi juniory. Už postup do eliminace, do které postupuje pouze 32 lukostřelců, je úspěchem tohoto mladého lukostřelce. Přestože zastřílel výborný výsledek na postup mezi 16 lukostřelců to nestačilo. Tímto výsledkem se však posunul na konečné 18 místo.

Sezóna se následně přemístila na otevřené lukostřelnice a nás čekala náročná venkovní sezóna. Mistrovské závody opět zahájilo MČR žáků, kde si náš žákovský tým vybojoval čtvrtou příčku. Na juniorském MČR jsme měli silné zastoupení zejména v kadetské kategorii. Fana Hajduk a Mirek Hudec patřili celou sezónu mezi českou kadetskou špičku. Nakonec se více zadařilo Fandovi, který zde získal zlatou medaili. Mirkovi nevyšlo finále podle jeho představ ale i tak je jeho čtvrté místo úspěchem. Spolu se vsetínským Zvěřinou vytvořili družstvo, které získalo stříbrnou medaili. Naši dva kadeti se také zúčastnili mezinárodního závodu v polském Prudniku. V silné konkurenci 99 kadetů obsadil Fana 3.místo a Mirek 10.místo.

Fana Hajduk potvrdil svou výbornou formu také na dospělém MČR. Mezi zkušenými lukostřelci se dokázal prosadit a senzačně získal zlatou medaili. Družstvo mužů ve velmi silné konkurenci vybojovalo kvalitní 4.místo.

I v soutěžích I.ligy jsme dosáhli na medailové stupínky a to zásluhou družstva mužů, které v napínavém a velmi vyrovnaném finále získalo bronzovou medaili, stejně tak družstvo žáků. Žákovské družstvo B startovalo v přeboru žactva a obsadilo 1.místo, družstvo dorostu skončilo na 5.místě.

uspechy-2008-02

Sezónu 2008 zakončilo juniorské Mistrovství světa v turecké Antalyi. Naši dva kadeti si zásluhou výborných výkonů vybojovali nominaci a spolu s Michalem Keicherem z pražského Startu vytvořili silný kadetský tým. V jednotlivcích se dařilo více Mirkovi Hudcovi. V kvalifikaci nastřílel osobní rekord a po skvělých výkonech v eliminacích se posunul až na konečné 16.místo. Fana Hajduk se v eliminacích také zlepšil a posunul se na konečné 44.místo. V soutěži kadetů startovalo 101 lukostřelců. Vůbec nejlepší umístění na tomto MS získalo právě družstvo kadetů. Bronzová medaili jim jen těsně utekla, přesto je 4.místo na MS vůbec nejlepším umístěním v historii našeho oddílu a i českého lukostřeleckého svazu. V soutěži družstev startovalo 24 týmů z celého světa.

Z pohledu dosažených výsledků můžeme konstatovat, že letošní sezóna byla úspěšná. Zásluhu na těchto výsledcích má především František Hajduk, který dosáhl výborných výsledků právě na mezinárodních závodech ale i na domácích šampionátech. Stejně tak je třeba vyzdvihnout výsledek Mirka Hudce na MS kadetů.

uspechy-2008-03Kromě závodů jsme pořádali soustředění v SCM Nymburk.

Pochvalu zaslouží všichni členové družstev a to jak I. ligy tak i družstev startujících na MČR. Kromě výsledků se naši členové podíleli brigádnickou činností na provozu lukostřelnice.

Poděkování patří i rodičům, kteří nám pomáhali zajišťovat účast našich členů na závodech a také nám pomáhali na brigádnických akcích.

Na závěr bychom chtěli poděkovat těm, kteří nám pomáhají zabezpečit chod oddílu po finanční stránce a kteří mají velký podíl na našich úspěších a to:

Norma R.Z. s.r.o., město Prostějov, Olomoucký kraj, Plastimex Prostějov.


Zlato

medaile_zmedaile_zmedaile_zmedaile_z

Stříbro

medaile_s

Bronz

medaile_bmedaile_b

Brambora

potatopotatopotatopotatopotato