facebook
menu

Stránky Prostějovského lukostřeleckého oddílu

lukostřelba, střelba z luku, reflexní luk, kladkový luk

Novinky
Naše úspěchy
Aktuální závody v České republice
Střelba pro veřejnost
Kontakt

Sezóna 2007

19. 09. 2007

Letošní sezóna se nesla ve znamení čtvrtých míst. uspechy-2007-1Letošní sezóna se nesla ve znamení čtvrtých míst. Jak v jednotlivcích tak i v týmových soutěžích se naši lukostřelci vždy dostávali mezi 4 nejlepší lukostřelce a týmy, což je v stále se zvyšující konkurenci velmi pozitivní. Bohužel se nám ne vždy vydařilo finále a tak jsme většinou končili na nepopulárním čtvrtém místě. Doufejme, že se štěstí v příští sezóně otočí na naši stranu.

Ale i přesto jsme letos získali pár cenných kovů. Na MČR v hale to byly 2 zlaté medaile zásluhou kadeta Fandy Hajduka a seniorky Magdy Majarové. Další zlato získal junior Jakub Kubica na MČR terénní. Družstvo žen pak přidalo bronzovou medaili na MČR venkovní a Hanka Majarová opět obhájila prvenství a zlatou medaili na akademickém MČR. Na dorosteneckém mistrovství v Praze získal Adam Němeček, který hostoval v brněnském družstvu, bronzovou medaili. Náš nejmladší talentovaný lukostřelec Lukáš Vavrečka ještě přidal stříbrnou medaili na přeboru žáků do deseti let.

uspechy-2007-2V soutěži I.ligy mužů a žen obsadila obě naše družstva 4 příčku, když od medailových pozic dělil družstvo žen 1 bod a družstvo mužů 2 body. Co se týče družstva žáků a dorostu považujeme za úspěch účast v soutěži I.ligy.

Výrazný úspěch jsme zaznamenali na mezinárodním závodě Grand Cup Slovakia. V silné konkurenci podal výborný výkon Milan Hajduk a po zásluze zvítězil. Kamil Kovář skončil na 24. místě. Zastoupení jsme měli i mezi mládeží. Soutěž starších žáků vyhrál Mirek Hudec a bronzovou příčku vybojoval v kategorii kadetů František Hajduk.

Pochvalu zaslouží naši mladí členové a to především Fanda Hajduk, který splnil limit pro zařazení do reprezentačního družstva A.Žák Mirek Hudec byl zařazen do výběru talentované mládeže ČR. O vysoké výkonnosti Fandy a Mirka svědčí skutečnost, že oba získali mistrovskou třídu ve své kategorii. Hance Majarové bohužel v letošní sezóně chyběly necelé dva body pro zařazení do reprezentačního družstva žen. Doufejme, že v příští sezóně všichni na tyto kvalitní výsledky naváží.uspechy-2007-3

Velká péče je v oddíle věnována hlavně mládeži. Uspořádali jsme soustředění a to hlavně k utužení kolektivu a získání fyzické kondice. Během uplynulé sezóny jsme pořádali na lukostřelnici 9 závodů na sestavu Fita a 3 závody na F/kr.

Poděkování patří všem našim členům, kteří se kromě podávání kvalitních sportovních výkonů podílejí také na brigádnické činnosti na lukostřelnici a jejich rodinným příslušníkům, kteří je velmi podporují. Velký dík patří také našim sponzorům jejichž podpory si velmi vážíme, jsou to: Norma s.r.o., město Prostějov, A.S.A., Oděvní podnik a.s., Plastymex Prostějov.


Zlato

medaile_zmedaile_zmedaile_zmedaile_z

Stříbro

medaile_s

Bronz

medaile_bmedaile_b

Brambora

potatopotatopotatopotato