facebook
menu

Stránky Prostějovského lukostřeleckého oddílu

lukostřelba, střelba z luku, reflexní luk, kladkový luk

Novinky
Naše úspěchy
Aktuální závody v České republice
Střelba pro veřejnost
Kontakt

Sezóna 2006

20. 09. 2006

Z pohledu získaných medailí patří uplynulá sezóna k jedné z nejlepších v historii oddílu. Bodovali jsme ve všech kategoriích počínaje mladšími žáky až po dospělé. Největší úspěch jsme zaznamenali na halových šampionátech, kde jsme získali tři zlaté medaile zásluhou Dana Kraváčka, Magdy Majarové a Marie Valáškové. Na pěti stříbrných medailích se podílela Hanka Majarová, ženský tým, junior Kamil Kovář a starší žáci Franta Hajduk s Bárou Jehlářovou, bronzovou medaili pak přidala mladší žákyně Magdalena Robová. Na venkovních MČR jsme získali tři bronzové medaile s družstvem mužů, žen a kadetů. K tomu přidal v jednotlivcích bronz mladší žák Mirek Hudec. Hanka Majarová obhájila titul akademické mistryně ČR.

Startovali jsme i na mezinárodních závodech. Dan Kraváček se zúčastnil halového Mistrovství Evropy ve Španělsku, kde ve velmi silné konkurenci obsadil konečné 40. místo. Hanka Majarová startovala na Akademickém Mistrovství světa konaném na Slovensku. V soutěži jednotlivců obsadila 33. místo a v soutěži smíšených družstev vybojovala s reprezentačním kolegou Janem Preclíkem 8. místo.

Také v soutěži I.ligy naše družstva opět bojovala o medaile. Muži předvedli vyrovnané výkony a po zásluze získali stříbrnou medaili a obhájili tak loňské umístění. Zato soutěž žen byla velmi vyrovnaná a o medailích se rozhodovalo až v posledním kole. Náš tým získal bronzovou medaili, od prvního místa je dělil pouhý bod.

Tečkou za letošní sezónou bylo MČR v terénní lukostřelbě. Za náš oddíl zde startovaly Hanka Majarová a Magda Robová. Naše ženy si vedly výborně v kvalifikaci, Magda Robová obsadila 1. místo, hned za ní, na 2. místě, skončila Hanka Majarová. V následné eliminaci pak Hanka získala pro TJ OP další bronzovou medaili, Magda skončila na 5. místě.

Děkujeme všem, kteří se na úspěchu oddílu podíleli, samotným členům, rodičům a především našim sponzorům, bez jejichž finanční pomoci bychom těchto úspěchů nedosáhli.


Zlato

medaile_zmedaile_zmedaile_zmedaile_z

Stříbro

medaile_smedaile_smedaile_smedaile_smedaile_smedaile_s

Bronz

medaile_bmedaile_bmedaile_bmedaile_bmedaile_bmedaile_b