facebook
menu

Stránky Prostějovského lukostřeleckého oddílu

lukostřelba, střelba z luku, reflexní luk, kladkový luk

Novinky
Naše úspěchy
Aktuální závody v České republice
Střelba pro veřejnost
Kontakt

Sezóna 2004

17. 09. 2004

Členové lukostřeleckého oddílu se v letošní sezóně zúčastnili všech vrcholných závodů uspořádaných Českým lukostřeleckým svazem. uspechy-2004-2Zúčastnili jsme se MČR jak v hale, tak i ve venkovní lukostřelbě. Na těchto šampionátech jsme získali 5 zlatých, 5 stříbrných a 3 bronzové medaile. Na zisku medailí se podílela především družstva ale i jednotlivci, za které jmenujme mladšího žáka Františka Hajduka, který získal 2x stříbro, stejně tak juniorka Hanka Rašková vybojovala 1x zlato a 2x stříbro a Aleš Hlava se stal juniorským mistrem republiky. V soutěži družstev jsme na MČR získali zlaté medaile v kategorii mužů i žen, bronz pak přidalo družstvo juniorů. Na halovém MČR ještě ženy přidaly další bronz.

uspechy-2004-1 V letošním roce došlo k rozdělení I. ligy, již nestartují smíšená družstva jako v minulosti ale svou soutěž mají ženské a mužské týmy samostatně. Družstva TJ OP si stanovila za cíl obhájit titul mistrů republiky v soutěži družstev z roku 2003. Muži až na malé zaváhání ve druhém kole prošli soutěží suverénně, po zásluze zvítězili a stali se mezi osmi startujícími týmy mistry republiky v soutěži I.ligy. Ženy, které startovaly samostatně, podávaly v prvních kolech výborné výsledky. Závěr soutěže jim však nevyšel, přesto druhé místo a stříbrná medaile v této soutěži je pro ženy úspěchem. V soutěži ženských družstev startovalo sedm týmů.
Na tyto výsledky jsme nenavázali v mládežnických týmech, žáci v I.lize odsadili šesté místo a junioři skončili na osmém sestupovém místě. Příslibem do příští sezóny jsou nově příchozí členové v žákovské kategorii, u kterých předpokládáme, že společně s Františkem Hajdukem, Jakubem Kubicou a Martinem Holinkou vytvoří kvalitní žákovský tým.

Zastoupení jsme měli také na mezinárodních závodech. Dan Kraváček se zúčastnil mezinárodního závodu Grand Prix v Roveretu, kde ze 101 startujících obsadil padesáté místo. Na Mistrovství Evropy v Bruselu, kde byla zařazena olympijská kvalifikace, obsadil v silné konkurenci čtyřicáté čtvrté místo.

uspechy-2004-3

Dařilo se mu na mezinárodním závodě Slovakia Cup, vyhrál kvalifikaci a v eliminaci obsadil konečné druhé místo. Tohoto závodu se také zúčastnil Milan Hajduk, který skončil na místě šestém. Hanka Majarová startovala na Akademickém Mistrovství světa ve Španělsku. V kvalifikaci skončila na 31 místě, v eliminaci pak postoupila do 1/16 a obsadila v kvalitně obsazeném závodě 22 místo.


Zlato

medaile_zmedaile_zmedaile_zmedaile_zmedaile_z

Stříbro

medaile_smedaile_smedaile_smedaile_smedaile_s

Bronz

medaile_bmedaile_bmedaile_b